Pioneren Charles Lindbergh

Charles Lindbergh, kjent som Slim eller Lucky Lindy, var den mest kjente av flyvningens pionerer i det tjuende århundre. Han var en ukjent postflyver som ble verdenskjent over natten da han i en alder av 25 år ble den første i verden til å fly alene over Atlanteren, fra Long Island til Paris. Dette er en strekning på nesten 6 000 km, og han hadde bare et enkelt fly med ett sete og én motlindberghor. Flyet var spesialbygd for formålet og kaltes Spirit of St. Louis.

Nå var det langt i fra slik at Lindbergh var den første til å fly over Atlanteren, nesten 20 personer hadde deltatt i slike flyvninger tidligere. De første var Alcock og Brown, som fløy fra Newfoundland i Canada allerede i 1919. Lindberghs flyvning kom ikke før i 1927, men han var altså den første til å fly alene og strekningen hans var også nesten dobbel så lang som den Alcock og Brown hadde fløyet. Flyvningen tok over 33 timer, og resulterte i at Lindbergh vant både den oppsatte Orteig-prisen til den første som utførte denne bragden og senere også fikk tildelt Medal of Honor av amerikanske myndigheter (dette er en militær medalje som han kunne motta fordi han var reserveoffiser i flyvåpenet).

Lindbergh brukte berømmelsen sin til å skape blest om flyvning og om luftpost. Han ble en av landets, og verdens største kjendiser, men dette fikk dessverre også svært ubehagelige konsekvenser. I 1932 ble sønnen hans kidnappet og myrdet i det som ble en av tidenes største nyhetssaker i USA. Etter tragedien ble det så mye oppmerksomhet rundt familien at de valgte å flytte til Europa, helt til like før utbruddet av andre verdenskrig.

Lindbergh var svært skeptisk til at USA skulle delta i krigen, takket være en isolasjonistisk holdning han hadde arvet fra sin far, en svensk-amerikansk kongressmann. Det endte med at han røk uklar med selveste president Roosevelt, og ble beskyldt for å ha nazisympatier. Da krigen kom, deltok han imidlertid i mange tokt over Stillehavet.