Bli med i en fly-klubb

I dag finnes det en lang rekke fly-klubber i Norge, og det er enkelt å bli med så lenge man har den rette motivasjonen og tilstrekkelig økonomisk bærekraft. I en fly-klubb foregår både rent praktiske aktiviteter som flygeropplæring og mer sporLima_Lima_Flight_team_flying_Beechcraft_Mentors (1)ts-orienterte aktiviteter som ulike former for konkurranser.

Den største og best kjente av alle norske fly-klubber er Oslo fly-klubb, som paradoksalt nok aldri har holdt til i Oslo. Fra 1936 til 1998 holdt den til på Fornebu i Bærum, og da Fornebu til slutt ble nedlagt etter etableringen av ny hovedflyplass på Gardermoen ble fly-klubben flyttet til Kjeller. Oslo fly-klubb er likevel hele Oslo-områdets fly-klubb. De har blant annet lisens som skole, og utdanner privatflygere. Instruktørene har som regel en solid og tillits-vekkende bakgrunn, og de har mange forskjellige fly til disposisjon til øvelses-flyging, Når man tar sertifikat som privat flyger er det faktisk også potensielt det første skrittet mot å bli profesjonell pilot.

En annen gammel og ærverdig fly-klubb er Bergen Aero Klubb, som faktisk ble stiftet allerede i 1932. Denne klubben har base ved Flesland, og er svær aktiv i sine vakre omgivelser på Vestlandet og opp og ned de mange fjordene der. Denne klubben har hele 300 medlemmer, og over 100 av dem flyr regelmessig i konkurranser. De tar deg med på kule demonstrasjonsturer dersom du ønsker det, og tilbyr dessuten flygerutdanning.

Det er imidlertid ikke bare i de store byene det finnes fly-klubber. Ett eksempel på det er den fantastiske Hallingdal Flyklubb, en gjeng tøffinger som møtes fra tid til annen på Klanten, en flyplass oppe på Gol eller Golsfjellet. Å være med i en slik klubb med en så spesiell atmosfære, gir en sosial gruppefølelse som man kanskje ikke opplever i de største fly-klubbene. Blant medlemmene finner man også lokale helter, som Pål Gunnar Mikkelsplass og Ådne Søndreål.